Alapítványunk díjat alapított a pedagógusok számára

      …Négy hónapos előkészület, huszonegy oldalnyi jegyzőkönyv, több mint tíz változat, egyeztetések, jogi tanácskozás… hogy alapítói lehessünk egy díjnak, mely nem a szakmai munkát, hanem intézményünk értékrendjének őrzését, továbbvitelét méltatja. A díj alapja, alapítványunk alapító okiratának pedagógusösztönzésre vonatkozó pontja. A díj megalkotása, egyben a kuratórium kétéves stratégiájának, és éves munkatervének is sarkalatos pontja. Fontos megemlíteni, hogy még az idei tanévre, várhatóan tavasszal elkészül a diákok számára létrehozandó hasonló díj is.

      Egy ilyen tekintélyes díj létrehozása egy intézménynél, amely csak nemrég indult útjára, kockázatokat rejt magában, de az alapítvány kuratóriuma hiszi, hogy éppen az indulás nehézségeiben történő részvétel által, már az első pár évben is akadnak szép számmal, akik alkalmasak, méltók lehetnek a díjazásra. A kuratórium feltétlenül hangsúlyozni kívánja, hogy nem szakmai elismerésről van szó.

     A díj szabályzata az SZMSZ mellékleteként, a Benutatkozunk/Szervezeti és működési szabályzat menüpontban tekinthető meg. A díj létrehozása által vállalt felelősségével kíván alapítványunk kuratóriuma minden pedagógusnak áldozatos, odaadó, sikeres munkát.

 

Tőke Zoltán